På grund af Fondens begrænsede midler uddeles NØBU-prisen ikke i øjeblikket
NØBU-prisen uddeles hvert år til en eller flere personer, der har gjort noget særligt for børn og unge på Nørrebro.
NØBU-prisen er på 25.000 kr.
Hvem kan blive indstillet til NØBU-prisen? NØBU-prisen uddeles til mennesker der har gjort en særlig indsats, der har medført at børn og unge på Nørrebro har fået en bedre tilværelse.
Historie
NØBU-prisen er indstiftet i 1992 og blev første gang uddelt i 1993. Nedenstående kan du læse hvem NØBU-prisen er blevet uddelt til og hvorfor.
Tidligere prismodtagere
2015
Årets NØBU-PRIS deles mellem Stevnsgade Basketball v/Ove Thelin (10.000 kr.), Nørrebro Fighters v/Christina Relsted (10.000 kr.) og Den bemandede legeplads ByOasen v/Mette Sindballe (5.000 kr.).
Sportsprisen går til Mardi Jarlov, S.I.K. Fight (5.000 kr.)
2014
NØBU-Prisen på 25.000 kr. blev i jubilæumsåret uddelt til Borggruppen-KFUM-spejderne på Nørrebro. Navnlig tropleder Asger Tønnesen har præsteret en ekstraordinær og kæmpestor frivillig og ulønnet indsats, ligesom også klubbens andre medlemmer har ydet en bemærkelsesværdig frivillig indsats til gavn for bydelens børn og unge.
2013
Årets prismodtagere var Drengene bag Nørrebroløbet. Drengene står bag løbet, der finder sted i Pinsen. Løbet er blevet en kæmpesucces, fordi Drengene har lært at samarbejde, organisere og iværksætte, og fordi Drengene vedholdende har udført en kæmpe frivillig indsats, der er bemærkelsesværdig og prisværdig. Prisen går til Drengenes fortsatte aktiviteter. Prisen er på 25.000 kr.
Komiteen uddelte desuden en særlig påskønnelse på 5.000 kr. til Indre Nørrebros Gadeteam ved Britt Riese-Andersen for den kæmpe indsats som teamet og dets ildsjæle udfører.
2012
Nøbu-prisen gik til Lars Bovbjerg for hans utrættelige og helt ekstraordinære indsats i projektet ”ung i arbejde”. Han har været med til at bringe 300 unge i fritidsjob og været med til at indsluse mange af dem på arbejdsmarkedet. Lars er politimand, men hans indsats for de unge er frivillig og ulønnet. Hans indsats ligger langt udover det forventelige og det er godt gået i en tid med stor ungdomsarbejdsløshed og integrationsproblemer – ikke mindst på Nørrebro.
Der blev desuden uddelt en særlig påskønnelse til det fantastiske, frivillige og ulønnede arbejde, der udføres i Foreningen for Psykisk Sårbare ved fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
2011
NØBU-prisen gik til næstformand i bokseklubben SIK Fight, Jan Krogsgaardfor hans helt exceptionelle, frivillige og ulønnede indsats til gavn for klubbens unge. Jan Krogsgaard har været med til at skabe flotte resultater både nationalt og internationalt, ligesom han har ydet en stor integrationsmæssig indsats.
Der blev også uddelt en særlig påskønnelse til Mudi Mohammad Fawzi Jarkass for han frivillige og ulønnede arbejde som lektiehjælper i Kirkens Korshær på Blågårds Plads og hans enestående store arbejde som mentor og rollemodel for de unge på Indre Nørrebro.
2010
NØBU-prisen gik til foreningen Global Kidz’s ved Laila Hammouti for foreningens og ikke mindst for Lailas store frivillige og ulønnede arbejde for dans for bydelens børn og unge og foreningens evne til at give børnene fælles glade oplevelser sammen.
Desuden uddelte NØBU en særlig anerkendelse på 5.000 kr. til Hodja-Nørrebro Børnefilmklub ved kasserer Thilde Emilie Møller for klubbens frivillige arbejde i forbindelse medklubbens arbejde til gavn og glæde for bydelens børn og unge.
2009
NØBU-prisen gik til Gadeteamet Ydre Nørrebro ved projektleder Henning C. Hansen for deres utrættelige og vedholdende indsats på gadeplan for børn og unge i Mjølnerparken.
Desuden uddeltes en særlig anerkendelse til politiassistent Flemming Gullev for hans store arbejde som nærpolitibetjent i bydelen. Han nyder stor respekt blandt bydelens unge, har god kontakt og dialog med de unge og gør en fantastisk præventiv indsats for at få hjulpet de unge væk fra kriminalitet. Ikke mindst hans arbejde i Mjølnerparken har påkaldt sig stor anerkendelse.
2008
NØBU-prisen gik til Nørrebro United ved David Ottesen. Klubben med David i spidsen har gjort et fantastisk arbejde for at samle byens unge omkring fodbolden i Nørrebroparken. Klubben har fået mange medlemmer og deltager i KBUs turneringer. David er en ildsjæl og har gjort en kæmpeflot indsats for at få klubben op at stå. Klubben står for et godt idrætsarbejde og et godt stykke integrationsarbejde.
Der uddeltes endvidere en særlig anerkendelse for det arbejde som Christina Engstrøm udfører på Legepladsen Bispeengen ”Marius” i Lundtoftegade for hendes vedholdende engagerede, dygtige og omsorgsfulde arbejde for bydelens børn og unge.
2007
NØBU-prisen 2007 blev overrakt til Youssef Senounou. Youssef fik prisen for hans frivillige arbejde i Lejerbo, for fritids- og ungdomsarbejdet i First Floor, som medlem af Natteravnene, som frontfigur og rollemodel for indvandrerfædre og som god vejleder og rådgiver. Jytte Andersen gav følgende begrundelse for valget af prismodtageren: “Youssef Senounou er en hverdagens helt. Der var mange forslagsstillere, som pegede på ham og det skulle han være stolt af. Han har fortjent den varme og massive opbakning, han har fået. Han har selv en indvandrerbaggrund og fungerer som en frontfigur og rollemodel for indvandrerfædre og – familier på Nørrebro. Det er tydeligt, at han har en interesse for andre mennesker og det kan aflæses af de mange aktiviteter, han deltager i […]”
Komiteen uddelte også en særlig påskønnelse på 2.500 kr. til de tre trænere af Nørrebronx Samer Al-sbaihi, Mohammed El Bouchaibi og Mohammed Azibou for deres ekstraordinært store frivillige trænerarbejde for bydelens børn og unge, herunder deres indvirkning på spillernes adfærd og opførsel samt de fine sportsresultater i KBUs turnering.
2006
NØBU-prisen 2006 blev overrakt til Rashid Hewedi. Han er en ildsjæl til gavn for børn og unge i Aldersrogade (projekter og Netværk). Han er formand for PAL Junior (folkeoplysende forening med fodbold, bakset, folkedans og spejderprojekt). Rashid er gift og har 2 børn og arbejder som p-vagt i Parkering København. Er derudover aktiv i fædregruppen og har mange aktiviteter og aktiviteter i gang. Denanerkendende pris for 2006 gik til Afdelingsbestyrelsen for Blegdamsvej 12-16 hvor de aktiv arbejder for at der skabes et godt miljø for beboerne. Ungdomslederprisengik til Karin Thomsen, som er en ihærdig håndboldstræner for bl. a. lilleput og minipigerne. Hun er altid parat til at stille op og får både forældre og børn til at udvise et stort engagement.
2005
I 2005 gik prisen til Klaus Mygind, leder af Hellig Kors Skole. Han er en ildsjæl med et beundringsværdigt menneskesyn, der slås for de udsatte grupper. Hellig Kors Skole har under hans ledelse også startet en forældreskole med en VUC-afdeling, hvor forældrene kan lære dansk og matematik, så de bliver bedre til at hjælpe deres børn med lektier. Desuden tildeltes en påskønnelse på 5.000 kr. tilGymna 2B på Havremarkens Skole for deres arbejde for overvægtige børn.
2004
Marina Halskov Larsen og Regnbue Caféen.
2003
NØBU-prisen gik dette år til børne- og ungdomspræst Per Ramsdal ved Brorsons kirken i Rantzausgade på Nørrebro for hans helt usædvanlige og imponerende indsats for bydelens børn og unge.
2002
Mjølnerparkens Lektiehjælpere ved Adia Bakshsh.
2001
I 2001 gik prisen til Natteravnene ved Henny Jensen, Lundtoftegade 39, 4. th., 2200 København N. Natteravnene er et korps af frivillige ulønnede borgere, der vandrer om aftenen og i nattetimerne i og omkring Lundtoftegadekvarteret og ved deres tilstedeværelse dæmmer op for vold og hærværk. Natteravnene har allerede medvirket til at hærværk og vold er tydeligt formindsket i området. Og Natteravnene har været med til at ændre en gruppe børns og unges adfærd og dermed forebygget en senere kriminel løbebane. Natteravnene er blevet et trygt sted, hvor kvarterets børn og unge trygt kan henvende sig og få hjælp. Denne enestående indsats honoreres med NØBU-prisen for 2001.
2000
I år 2000 tildeltes Firkantens Boldklub årets NØBU-pris på 25.000 kr. for sit mangeårige seje og vedholdende arbejde for bydelens unge. Endvidere tildeltes Døgnkontakten, Åboulevarden 38, en påskønnelse for dens ihærdige sociale arbejde for børn og unge i bydelen.
1999
I 1999 tildeltes NØBU-prisen til Pigeprojektet ved Helle Madsen for hendes store arbejde for piger fra etniske minoriteter og deres danske veninder. Desuden uddeltes en særlig påskønnelse til Anne Berglund fra Hellig Kors Skole for hendes usædvanlige pædagogiske indsats for elever med sprog- og læseproblemer, og til Martin Utzon fra Jagtvejens Skole for hans store arbejde som ildsjæl på det musiske område.
1998
NØBU-prisen blev i 1998 forhøjet til 25.000. kr. Årets modtager blev Petter Sommerfeldt. Petter Sommerfeldt er leder af Medborgerhuset, Nørre Allé 7, 2200 København N. Petter Sommerfeldt er ildsjæl, og prisen blev givet for Petters utrolig kreative og ihærdige indsats, bl.a. i forbindelse med etableringen af diskoteket Mala Fama for 13-17-årige, hvor stoffer og alkohol er bandlyst. Petter har baseret projektet på rummelighed. Der er nemlig plads til alle sociale grupper, der er plads til integration, og der er plads til meddeltagelse ved tilrettelægningen fra de unge selv. Denne gode indramning af de unges fritid, giver også mere rum til en god skoletid.
1997
NØBU- prismodtageren for 1997 blev bibliotekar Nann Krintel, Børnebiblioteket Guldbergsgade for en utraditionel, usædvanlig og vedholdende engageret indsats for børn på tværs af alle skel.
1996
NØBU-prismodtageren for 1996 blev Christina Engstrøm, som en anerkendelse for hendes store arbejde for bydelens unge, navnlig for bydelens 2. generationsindvandrere.
1995
I 1995 gik NØBU-prisen til Nørrebro Basket, ved Ove Thelin, som en anerkendelse for det store, vedholdende og uegennyttige arbejde, som klubben har udført og til stadighed udfører for bydelens børn og unge.
1994
I 1994 gik prisen til Projekt Internationalt Lokalmiljø, Værestedet, Mjølnerparken, ved Hanne Hæsum, for et enestående stykke arbejde omkring integrering og aktivering af indvandrer- og flygtningefamilier og disses børn i det danske samfund.
1993
I 1993 gik NØBU-prisen til Lærer Poul Jensen, Stevnsgades Skole, for hans vedvarende og betydelige uegennyttige arbejde for bydelens børn.
Andre priser fra NØBU er: Nørrebros lederpris, der uddeles til ledere af f.eks. institutioner eller idrætsklubber, hvis de har gjort det særlig godt i deres arbejde med børn og unge på Nørrebro. NØBU støtter desuden familier og enkeltpersoner på Nørrebro, børns og unges uddannelser, børns og unges rejser, og institutioner der hjælper børn og unge på Nørrebro.